Rodfrugtvafler med laks og kål
15. marts 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Vafler hører bestemt ikke kun til i det søde køkken! Disse rodfrugtvafler er perfekte i stedet for brød til en nem ret med laks. Servér vaflerne som forret, frokost eller måske til brunch?
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoffel og persillerod, og riv begge dele groft. Knug væden af dem. Pil og riv hvidløget fint.
Vend hvidløg, kartoffel, persillerod, smeltet smør, æg, bagepulver og salt i en skål.
Pensl vaffeljernet med smør, og bag 4 gyldne vafler ved middelvarme i vaffeljernet.
Skyl kålen, og snit den helt fint, f.eks. på et mandolinjern. Skyl æblet, og skær det i tynde både. Vend begge dele med lidt eddike i en skål.
Anret vaflerne på tallerkner, top med yoghurt, nigellafrø, kålsalat, laks og plukket dild. Servér straks med citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk