Rodfrugttærte og agurkesalat med mynte
De grove rodfrugter egner sig særligt godt til ovnstegning. Her er de brugt som fyld i en lækker tærte, som hele familien vil kunne lide.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Ovntid: Ca 45 minutter.
Ingredienser
personer
- store gulerødder
- 4
- pastinakker
- 2
- knoldselleri
- ¼
- bagekartofler
- 2
- feta
- 250 g
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
- hvidløg
- 2 fed
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
- tørret timian
- 2 tsk.
- æg
- 5
- græsk yoghurt 10 %
- 300 g
- salt
- peber
- pinjekerner
- 40 g
- smør til ovnfadet
- 1 spsk.
Agurkesalat med mynte
- agurker
- ½
- store oliven med sten
- 8
- finthakket frisk mynte
- 2 spsk.
- olivenolie
- 1 tsk.
- salt
- peber
Udstyr
- et lille ovnfast fad, ca. 22 x 30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º.
Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i tynde skiver.
Bland smuldret feta med hakket persille, knust hvidløg, chiliflager og timian.
Fordel rodfrugt- og kartoffelskiverne i et smurt ovnfad.
Pisk æg og yoghurt sammen, og vend fetablandingen i. Krydr med salt og peber. Hæld det over grøntsagerne i fadet, og drys med pinjekerner.
Bag rodfrugttærten på nederste ovnrille, til den er gylden, og rodfrugterne er tilpas møre.
Agurkesalat med mynte
Skyl agurken, og skær den i tern. Hak oliven fint (fjern stenene). Vend agurk og oliven med mynte, olivenolie, salt og peber.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner