Rodfrugttærte og agurkesalat med mynte
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
De grove rodfrugter egner sig særligt godt til ovnstegning. Her er de brugt som fyld i en lækker tærte, som hele familien vil kunne lide.
Bemærk
Ovntid: Ca 45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
et lille ovnfast fad, ca. 22 x 30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º.
Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i tynde skiver.
Bland smuldret feta med hakket persille, knust hvidløg, chiliflager og timian.
Fordel rodfrugt- og kartoffelskiverne i et smurt ovnfad.
Pisk æg og yoghurt sammen, og vend fetablandingen i. Krydr med salt og peber. Hæld det over grøntsagerne i fadet, og drys med pinjekerner.
Bag rodfrugttærten på nederste ovnrille, til den er gylden, og rodfrugterne er tilpas møre.
Skyl agurken, og skær den i tern. Hak oliven fint (fjern stenene). Vend agurk og oliven med mynte, olivenolie, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk