Rodfrugttærte og agurkesalat med mynte

De grove rodfrugter egner sig særligt godt til ovnstegning. Her er de brugt som fyld i en lækker tærte, som hele familien vil kunne lide.

Rodfrugttærte og agurkesalat med mynte
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Ovntid: Ca 45 minutter.

Ingredienser

personer
store gulerødder
4
pastinakker
2
knoldselleri
¼
bagekartofler
2
feta
250 g
bredbladet persille
1 håndfulde
hvidløg
2 fed
tørrede chiliflager
1 tsk.
tørret timian
2 tsk.
æg
5
græsk yoghurt 10 %
300 g
salt
peber
pinjekerner
40 g
smør til ovnfadet
1 spsk.

Agurkesalat med mynte

agurker
½
store oliven med sten
8
finthakket frisk mynte
2 spsk.
olivenolie
1 tsk.
salt
peber

Udstyr

  • et lille ovnfast fad, ca. 22 x 30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175º.
Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i tynde skiver.
Bland smuldret feta med hakket persille, knust hvidløg, chiliflager og timian.
Fordel rodfrugt- og kartoffelskiverne i et smurt ovnfad.
Pisk æg og yoghurt sammen, og vend fetablandingen i. Krydr med salt og peber. Hæld det over grøntsagerne i fadet, og drys med pinjekerner.
Bag rodfrugttærten på nederste ovnrille, til den er gylden, og rodfrugterne er tilpas møre.

Agurkesalat med mynte

Skyl agurken, og skær den i tern. Hak oliven fint (fjern stenene). Vend agurk og oliven med mynte, olivenolie, salt og peber.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'