Rodfrugttærte og agurkesalat med mynte

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

De grove rodfrugter egner sig særligt godt til ovnstegning. Her er de brugt som fyld i en lækker tærte, som hele familien vil kunne lide.

Bemærk
Ovntid: Ca 45 minutter.

Ingredienser

Udstyr

et lille ovnfast fad, ca. 22 x 30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175º.
Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i tynde skiver.
Bland smuldret feta med hakket persille, knust hvidløg, chiliflager og timian.
Fordel rodfrugt- og kartoffelskiverne i et smurt ovnfad.
Pisk æg og yoghurt sammen, og vend fetablandingen i. Krydr med salt og peber. Hæld det over grøntsagerne i fadet, og drys med pinjekerner.
Bag rodfrugttærten på nederste ovnrille, til den er gylden, og rodfrugterne er tilpas møre.
Skyl agurken, og skær den i tern. Hak oliven fint (fjern stenene). Vend agurk og oliven med mynte, olivenolie, salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar