Rodfrugtsuppe med karry og rugbrødschips
3. januar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En brandvarm og mættende suppe, der er nem og hurtig aftensmad på en hverdag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler, gulerødder og jordskokker, og skær dem i mindre stykker. Pil løget, og hak det groft.
Steg alle rodfrugter og løg i smør i en gryde ved middel varme i ca. 5 minutter. Krydr med karry, og steg videre i ca. 1 minut. Hæld bouillon i gryden, og bring suppen i kog. Skru ned til middellav varme, og lad suppen småkoge i ca. 25 minutter, til rodfrugterne er helt møre.
Blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde, varm suppen godt igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Rist de 3 slags kerner let gyldne på en varm pande med lidt olie, til de begynder at poppe let. Krydr med salt. Tag panden fra varmen, og hæld kernerne i en skål.
Anret suppen i skåle, og servér med ristede kerner, rugbrødschips og brøndkarse.
Tip!
Har du god tid, kan du lave rugbrødschipsene selv ved at skære tynde skiver af daggammelt rugbrød, vende dem med olie og salt, og stege dem sprøde i en 200° varm ovn i 10-15 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk