Rodfrugtsalat med granatæble og mandler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Når rodfrugterne skæres i helt tynde skiver, kan de anvendes rå i en super sprød salatblanding. De røde granatæblekerner giver salaten saft og syrlighed.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub eller skræl jordskokkerne. Skær skrællen af knoldselleri og glaskål. Skær jordskokker, knoldselleri og glaskål i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Skyl æblerne, og skær dem i fine stave.
Steg mandlerne i olie og salt på en pande, til de lige tager farve. Læg dem på fedtsugende papir.
Halvér granatæblet, og pil kernerne ud uden de hvide hinder (de smager bittert).
Bland alle grøntsager og æblestave sammen med mandler og granatæblekerner i en skål.
Rør æbleeddike og nøddeolie sammen, og hæld det ud over salaten. Krydr med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk