Rodfrugtrøsti med spejlæg
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Sprød røsti af kartofler, gulerødder og rødbede serveret med spejlæg af vagtelæg.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og riv alle rodfrugterne groft. Pak dem i et rent viskestykke, og vrid så meget væde ud af dem som muligt.
Skyl og hak persillen, og bland persille og friskkværnet peber sammen med rodfrugterne.
Varm en stor pande (eller 2 mindre pander) godt op med et tyndt lag olie. Læg rodfrugterne på i små håndfulde, og pres dem lidt flade. Steg dem sprøde på begge sider. Læg dem på bagepapir, og drys med salt.
Slå vagtelæggene ud i en kop. Steg dem i lidt olie på panden, til hviden lige netop er stivnet.
Anret 1-2 røsti med spejlæg og et par skiver røget laks. Pynt med ærteskud eller brøndkarse, og servér.
Tip!
Vagtelæg er små og fine og en rigtig delikatesse. Skallerne er lidt svære at slå hul på, så slå et par stykker ad gangen ud i en kop, så er de nemme at hælde over på panden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk