Rodfrugtpandekager med stenbiderrogn og dildcreme
17. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Stenbiderrogn kaldes også dansk kaviar og er i sæson i starten af året. Så frås i den delikate spise, mens den er her.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl persillerødderne, pil løget, og riv begge dele groft på et rivejern. Skyl og hak persillen fint. Pisk æg, mel, mælk, spidskommen, salt og peber sammen, og rør persillerødder og persille i dejen.
Hæld ¼ af dejen på en pande med olie, og bred den ud til en rund pandekage. Steg den ved middel varme i 3-4 minutter, til den er gylden. Vend pandekagen, og steg den i 2-3 minutter på den anden side.
Læg pandekagen på en bageplade med bagepapir. Steg 3 pandekager mere på samme måde af resten af dejen (eller brug evt. 2 pander, så det går hurtigere).
Tænd ovnen på 180°. Sæt bagepladen med de 4 stegte pandekager ind i ovnen, og bag dem færdige i 10 minutter.
Pil og hak rødløget fint. Skyl og hak dilden fint. Rør yoghurt sammen med sennep, honning, salt og peber i en skål, og rør derefter rødløg og dild i. Sæt cremen på køl indtil servering.
Rens og salt stenbiderrognen (hvis fiskehandleren ikke allerede har gjort det). Skyl og tør feldsalaten. Anret 1 rodfrugtpandekage pr. person, og top den med salat, dildcreme og stenbiderrogn.
Tip!
Pandekagerne kan også laves med andre rodfrugter, f.eks. knoldselleri, gulerødder eller pastinakker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk