Rodfrugtdeller med grønkålsraita og parmaskinke
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Selv de mest inkarnerede kødelskere vil kunne lide disse rodfrugtdeller. Hvis du vil holde retten helt vegetarisk, så undlad at servere parmaskinke til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl alle rodfrugter. Pil løget. Riv det hele groft, eller blend det helt fint i en foodprocessor. Tilsæt presset hvidløg, og rør eller blend rodfrugterne sammen med alle de øvrige ingredienser.
Varm ¼ af olien op på en pande, og form deller af rodfrugtfarsen med en spiseske. Lad dem flyde lidt ud selv, pres dem ikke.
Steg dem, til overfladen er gylden, og skru så ned for varmen. Vend dem forsigtigt, og steg dem på den anden side. Dryp med ca. ¼ af olien, og lad dem stege færdige. Læg dem på en tallerken, og steg resten af farsen på samme måde.
Skyl og rib grønkålen, og hak den. Rør yoghurt sammen med spidskommen, og vend kålen heri – spæd evt. til med lidt vand. Krydr med salt og peber.
Servér rodfrugtdellerne med grønkålsraita og parmaskinke.
Tip!
Steg rodfrugtdellerne på en god slip let-pande, og vend dem med en tynd palet, så de ikke går i stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk