Rodfrugt-blinis med rejer
24. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
De små pandekager med fyld af rodfrugter er nemme at blive afhængige af, så lav hellere en stor portion til fryseren, når du er i gang. Her er de serveret med en frisk rejecreme, men de kan også toppes med f.eks. tomatsalsa, kødsauce eller gravad laks.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Skræl kartofler, selleri og gulerødder, og riv dem groft. Bland dem med salt, og læg dem i en si, så overskydende væske kan dryppe fra.
Lad blandingen trække i 15 minutter, og pres mest mulig væske ud med hænderne. Bland de revne grøntsager med mel, timian, chilipulver og peber.
Pisk æggene let, og rør dem sammen med resten, så konsistensen bliver fast og sammenhængende.
Kram farsen med hænderne, og form ca. 12 små, tykke pandekager. Brun dem ved middelhøj varme i en blanding af smør og olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
Læg pandekagerne på en bageplade med bagepapir, efterhånden som de får en fast skorpe på begge sider. Bag pandekagerne færdige i ovnen i ca. 15 minutter.
Dræn rejerne for væske. Bland dem med finthakkede rødløg, cremefraiche, grofthakket dild og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Anret rejecremen oven på rodfrugtpandekagerne, og pynt evt. med tangperler eller rogn og lidt dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk