Rødfisk med dampede porrer og flødesauce
22. oktober 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Stegt fisk med brændte løg, dampede porrer og en lækker flødesauce. Selvom det kaldes en rødfisk, kan den sagtens serveres med masser af grønt.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og halvér det på langs. Smør løgets skæreflade med olivenolie.
Rist skærefladen godt brændt på en tør pande.
Rens porrerne, og skær dem i tykke skiver. Damp porreskiverne i en gryde med hønsebouillon, vand og smør.
Tag porrerne op af vandet, og hold dem varme. Lad kogelagen koge lidt ind, og tilsæt hvidvin og fløde.
Kog saucen ind, til den tykner, og smag til med salt og peber.
Rids fisken, og drys med salt. Steg fisken på panden i smør i 2-3 minutter på hver side. Start med skindsiden.
Fordel lidt sauce i dybe tallerkener, og anret fisken med dampede porrer, bælgede ærter, løgskaller, frisk dild og evt. skovsyre.
Tip!
Du kan sagtens bruge andre slags fisk til retten, f.eks. kulmule, pighvar, sandart eller rødtunge.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk