Rødbedetatar med peberrodscreme
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Rødbedetatar med peberrodscreme er et eksempel på, hvordan du kan kombinere en masse nordiske råvarer på en raffineret måde a la det nye nordiske køkken.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær rugbrødet i så tynde skiver som muligt. Skær skiverne i trekanter, og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rist brødet i ovnen ved 150° i 15-20 minutter.
Skræl rødbederne, og riv halvdelen af dem groft. Skær den anden halvdel i bittesmå tern. Bland alle rødbederne i en skål med olie og frugteddike. Smag til med salt og peber.
Rør flødeosten med friskrevet peberrod. Smag til med peber og evt. mere peberrod.
Smør peberrodscreme på bunden af tallerkenerne. Fordel rødbedetataren ovenpå, og bred den lidt ud med en gaffel. Fordel brombærrene rundtom, og drys med klippet karse. Servér med de sprøde rugbrødschips.
Tip!
Du kan bruge gedeflødeost eller skyr i stedet for almindelig flødeost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk tatar af oksekød
Powered by Froala Editor