Rødbedetærte med gedeost og pinjekerner

Rødmer du også ved tanken om en lun og cremet rødbedetærte? Hvis du ikke er så glad for gedeost, kan du sagtens bruge feta.

Rødbedetærte med gedeost og pinjekerner
0-30 min.

(0)

8. marts 2023 af Ditte IngemannFoto: Lene Samsø

Ingredienser

personer

Rødbedetærte

rødbeder
300 g
olivenolie
1 spsk.
tørrede chiliflager
1 tsk.
tørret timian
1 tsk.
salt og peber
rødløg
2
smør
1 spsk.
honning
1 tsk.
balsamicoeddike
1 spsk.
æg
3
yoghurt naturel 3,5 %
1 dl
frisk gedeost
150 g
pinjekerner
40 g
tærtebunde
1

Udstyr

  • 1 tærteform, gerne med løs bund

Sådan gør du

Rødbedetærte

Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Vend dem i en skål med olie, chili, timian, salt og peber. Fordel ternene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-22 minutter.
Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Varm smør op på en pande, og steg rødløgene, til de falder sammen. Tilsæt honning og eddike, og steg videre i 5-6 minutter, til rødløgene karamelliserer.
Pisk æg sammen med yoghurt i en skål med en elpisker. Skær gedeost i små tern, og vend dem i æggeblandingen. Krydr med salt og peber.
Læg tærtebunden i en smurt tærteform. Fordel de bagte rødbeder, rødløg og æggeblandingen i tærtebunden. Drys med pinjekerner.
Bag tærten ved 200° varmluft i 30-40 minutter, eller indtil fyldet har sat sig, og bunden er sprød og gylden. Servér gerne sammen med en frisk salat.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'