Rødbedetærte med gedeost og pinjekerner
8. marts 2023
af
Ditte Ingemann.
Foto: Lene Samsø
Rødmer du også ved tanken om en lun og cremet rødbedetærte? Hvis du ikke er så glad for gedeost, kan du sagtens bruge feta.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, gerne med løs bund
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Vend dem i en skål med olie, chili, timian, salt og peber. Fordel ternene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-22 minutter.
Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Varm smør op på en pande, og steg rødløgene, til de falder sammen. Tilsæt honning og eddike, og steg videre i 5-6 minutter, til rødløgene karamelliserer.
Pisk æg sammen med yoghurt i en skål med en elpisker. Skær gedeost i små tern, og vend dem i æggeblandingen. Krydr med salt og peber.
Læg tærtebunden i en smurt tærteform. Fordel de bagte rødbeder, rødløg og æggeblandingen i tærtebunden. Drys med pinjekerner.
Bag tærten ved 200° varmluft i 30-40 minutter, eller indtil fyldet har sat sig, og bunden er sprød og gylden. Servér gerne sammen med en frisk salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk