Rødbedetærte med gedeost og pinjekerner
Rødmer du også ved tanken om en lun og cremet rødbedetærte? Hvis du ikke er så glad for gedeost, kan du sagtens bruge feta.

0-30 min.
(0)
8. marts 2023 af Ditte IngemannFoto: Lene Samsø
Ingredienser
personer
Rødbedetærte
- rødbeder
- 300 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
- tørret timian
- 1 tsk.
- salt og peber
- rødløg
- 2
- smør
- 1 spsk.
- honning
- 1 tsk.
- balsamicoeddike
- 1 spsk.
- æg
- 3
- yoghurt naturel 3,5 %
- 1 dl
- frisk gedeost
- 150 g
- pinjekerner
- 40 g
- tærtebunde
- 1
Udstyr
- 1 tærteform, gerne med løs bund
Sådan gør du
Rødbedetærte
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Vend dem i en skål med olie, chili, timian, salt og peber. Fordel ternene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-22 minutter.
Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Varm smør op på en pande, og steg rødløgene, til de falder sammen. Tilsæt honning og eddike, og steg videre i 5-6 minutter, til rødløgene karamelliserer.
Pisk æg sammen med yoghurt i en skål med en elpisker. Skær gedeost i små tern, og vend dem i æggeblandingen. Krydr med salt og peber.
Læg tærtebunden i en smurt tærteform. Fordel de bagte rødbeder, rødløg og æggeblandingen i tærtebunden. Drys med pinjekerner.
Bag tærten ved 200° varmluft i 30-40 minutter, eller indtil fyldet har sat sig, og bunden er sprød og gylden. Servér gerne sammen med en frisk salat.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner