Rødbedetærte med gedeost

4. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Med en færdig butterdej kan du hurtigt trylle en smuk og delikat rødbedetærte frem.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl rødbederne, og skær dem i ½ cm tynde skiver.
Rør olie og eddike sammen i en skål, og vend rødbederne med dressingen. Fordel dem i ét lag på en bageplade med bagepapir, og krydr med timian, salt og peber. Bag rødbederne i ovnen i 15 minutter.
Læg butterdejen på en bageplade med bagepapir, og snit en 3 cm kant hele vejen rundt. Prik butterdejen let med en gaffel. Sæt butterdejen i ovnen samtidig med rødbederne, og bag den i ca. 15 minutter, til den er let gylden og puffet lidt op i midten.
Tag rødbeder og butterdejsbunden ud af ovnen. Fordel de bagte rødbeder inden for kanten på butterdejsbunden, og top med smuldret gedeost. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den i yderligere ca. 10 minutter, til den er gylden, og osten er let smeltet.
Skyl og tør salaten. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver.
Rør sennep, honning, eddike og olie sammen i en salatskål, og krydr med salt og peber. Vend salat og skalotteløg sammen med dressingen. Top salaten med valnødder.
Drys lidt af salaten over tærten, og servér resten ved siden af.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar