Rødbedetærte med gedeost
4. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Med en færdig butterdej kan du hurtigt trylle en smuk og delikat rødbedetærte frem.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl rødbederne, og skær dem i ½ cm tynde skiver.
Rør olie og eddike sammen i en skål, og vend rødbederne med dressingen. Fordel dem i ét lag på en bageplade med bagepapir, og krydr med timian, salt og peber. Bag rødbederne i ovnen i 15 minutter.
Læg butterdejen på en bageplade med bagepapir, og snit en 3 cm kant hele vejen rundt. Prik butterdejen let med en gaffel. Sæt butterdejen i ovnen samtidig med rødbederne, og bag den i ca. 15 minutter, til den er let gylden og puffet lidt op i midten.
Tag rødbeder og butterdejsbunden ud af ovnen. Fordel de bagte rødbeder inden for kanten på butterdejsbunden, og top med smuldret gedeost. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den i yderligere ca. 10 minutter, til den er gylden, og osten er let smeltet.
Skyl og tør salaten. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver.
Rør sennep, honning, eddike og olie sammen i en salatskål, og krydr med salt og peber. Vend salat og skalotteløg sammen med dressingen. Top salaten med valnødder.
Drys lidt af salaten over tærten, og servér resten ved siden af.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk