Rødbedetærte med feta og kommen
7. januar 2022
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Rødbede, timian og feta klæder hinanden og smager skønt sammen i denne tærte.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220° varmluft. Skrub rødbederne, og fordel dem i et ovnfad beklædt med bagepapir. Bag rødbederne i ovnen i ca. 1 time, alt afhængig af størrelse. Lad herefter rødbederne afkøle let, og pil skrællen af dem.
Kog smør og vand i en gryde, til smørret er smeltet. Knus fennikelfrøene i en morter. Skyl og riv citronen fint. Vend smørblandingen med de knuste fennikelfrø, revet citronskal, mel og salt i en skål. Ælt dejen godt igennem, til den er smidig.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i en rund cirkel, evt. mellem to stykker bagepapir, og læg tærtebunden på en bageplade med bagepapir.
Skær rødbederne i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og vend dem med 1 spsk. olie, salt og peber i en skål. Pil rødløg, skær det i tynde skiver, og steg dem i smør og 1 spsk. olie i ca. 10 minutter. Tilsæt eddike og kommen, og lad løgene stege i yderligere 1 minut. Stil til side.
Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med ricotta i en skål. Smør ricottacremen oven på tærtebunden, og lad ca. 5 cm af kanten være fri. Fordel halvdelen af rødløgene og halvdelen af fetaen oven på tærtedejen, og top med rødbedeskiverne. Lad 5 cm af kanten være fri. Fortsæt dette, indtil der ikke er mere fyld tilbage.
Fordel halvdelen af timianen ovenpå, og fold dejkanten ind over fyldet. Lad tærten hvile på køl i ½ time.
Pisk ægget i en lille skål, pensl dejkanten, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Lad tærten køle af 15 minutter før servering. Top tærten med det resterende timian, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk