Rødbedesuppe med rugbrødschips og peberrodsdip
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Rødbede og peberrod smager overraskende godt sammen, og med sprøde rugbrødschips er måltidet fuldendt.
Bemærk
Simretid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl rødbeder, gulerødder, persillerødder og knoldselleri, og riv alle disse rodfrugter groft på et rivejern.
Pil løgene, og hak dem fint. Steg dem i olivenolie i en stor gryde, til de er møre, men uden at de tager farve. Tilsæt alle de revne rodfrugter, og lad dem stege i gryden sammen med løgene, til rodfrugterne begynder at dufte og falde lidt sammen.
Tilsæt tomatpuré, presset hvidløg, spidskommen og timiankviste. Dæk grøntsagerne med vand, og lad suppen koge under låg i 30 minutter. Smag til med salt og æbleeddike.
Tænd ovnen på 150º. Skær rugbrødet i så tynde skiver som muligt, og skær skiverne i trekanter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen i 15-20 minutter. Afkøl.
Riv peberroden fint, rør den sammen med skyr, og smag til med salt og peber. Lad dressingen trække, mens suppen koger. Smag evt. til med mere peberrod lige inden servering.
Drys hakket persille over suppen, og server med rugbrødschips og peberrodsdip til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk