Rødbedesuppe med ingefær og kokosmælk
18. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En smuk og farverig suppe til de kolde vinteraftener.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl rødbeder og kartofler, og skær dem i tern. Pil og hak løgene groft. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak dem fint.
Steg det hele i en gryde med olie i 2 minutter. Tilsæt stødt koriander og friskrevet ingefær, og steg videre i 1 minut. Hæld bouillon i gryden, og bring suppen i kog. Skru ned til middellav varme, og lad suppen småkoge i 20-25 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt kokosmælk, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
Skær brødet i tern. Steg brødternene på panden i smør i ca. 5 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend rundt i dem undervejs, og krydr med salt.
Anret suppen i skåle, og servér med sprøde brødcroutoner, cremefraiche og hakket persille på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk