Rødbedesalat med paprikadressing
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Lækker rødbedesalat med paprikadressing. De grove rødbeder og proteinen fra tun og æg holder dig mæt længe.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bladselleri i lange strimler med en skrællekniv, og læg dem i en skål med iskoldt vand, så de bliver sprøde og krøller.
Kog perlebyg efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra, og lad perlebyggen køle af.
Skræl rødbeder, og skær dem i små tern på 1 x 1 cm. Pil løgene, skær dem i kvarte, og del dem i lag. Skyl peberfrugter, og skær dem i tern. Skær hvidløg i tynde skiver.
Svits rødbeder, løg, hvidløg og peberfrugt i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt vand, og lad grøntsagerne dampe i gryden, til de er næsten møre.
Rør olivenolie, eddike og paprika sammen, og vend dressingen sammen med de varme grøntsager. Smag til med salt og peber, og lad det køle af.
Bland forsigtigt perlebyg og rødbeder, og anret det på et stort fad. Top med afdryppet bladselleri. Hak de hårdkogte æg groft. Hæld væden fra tunen, og bryd den i mindre stykker. Skyl og hak persille. Fordel tun og hakket æg over salaten, og drys med hakket persille.
Tip!
Vælg gerne tun, som ikke er truet af overfiskeri. Det kan du fx ved at gå efter MSC-mærkede produkter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk