Rødbedesalat med linser og valnødder
1. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Sæt en fyldig og smagsrig rødbedesalat på bordet. Grønne linser, honningristede valnødder, frisk gedeost og en lækker dressing gør salaten til et komplet måltid. Servér evt. lidt brød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne, og skær dem i mindre stykker.
Pil løget, og skær det i tykke skiver. Skyl timian, og hak dem groft.
Vend rødbeder, løg og timian med olie, og fordel det på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber.
Bag rødbeder og løg møre i ovnen i 20-30 minutter.
Skyl linserne i en sigte, og lad dem dryppe af. Skyl og tør rucola.
Vend bagte rødbeder, løg, linser og rucola sammen på et fad.
Hak valnødderne groft, og rist dem i honning på en pande i 1 minut. Fordel valnødderne og gedeost over salaten.
Pisk olie, eddike, sennep, salt og peber sammen til en dressing. Hæld dressingen over salaten, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk