Rødbedesalat med linser og feta
29. marts 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Linser er nemme at bruge som base i en måltidssalat, men der ikke megen smag i de mættende vitaminbomber. Prøv f.eks. at blande dem med søde, bløde rødbeder og en simpel olie-eddikedressing, top med salt feta og lidt valnødder, og spis salaten til aftensmad eller tag den med på madpakken dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub rødbederne for jord, men lad top og bund blive på. Kog dem møre i en gryde under låg i 25-35 minutter, afhængigt af størrelsen. Kog linserne efter pakkens anvisning.
Pisk olie, balsamico og citronsaft en til dressing. Vend den med finthakket løg og de nykogte linser. Lad det trække i mindst 15 minutter.
Smut rødbederne ud af deres skræl, og skær dem i mundrette tern. Bland linser, rødbeder, smuldret feta og hakket persille. Servér med grofthakkede valnødder og lidt ekstra persille på toppen.
Tip!
Lad skrællen sidde på, når du koger rødbederne, så bevarer de mest mulig smag og sundhed.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk