Rødbedesalat med feta og timian
1. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Når rødbeder honningglaseres, bliver de ekstra søde og smagfulde. Her udgør de basen i en mættende vegetarisk salat. Vil du ikke undvære kødet, kan du f.eks. spise et stykke kylling til eller drysse stegte bacontern over.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern jord fra rødbederne, men lad skræl og bund blive på. Kog dem møre i 35-50 minutter, afhængigt af deres størrelse.
Smut rødbederne ud af deres skal, mens de stadig er varme. Afkøl let, og skær dem i grove stykker.
Bland honning og æblecidereddike, og vend det med rødbederne på en pande. Opvarm under omrøring, og lad det koge ind i 5-7 minutter.
Skær æblerne i smalle både uden om kernehuset, og bland dem med rødbederne.
Servér med plukket feta, grofthakkede valnødder og timian på toppen, og spis en skive brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk