Rødbederisotto med gedeost
13. april 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Risotto er enkelt at tilberede, men det smager så godt, at man skulle tro, det var svært. Med friske rødbeder får retten tilmed skøn kulør, og den friske gedeost spiller godt sammen med de øvrige smage. Rødbederisotto med frisk gedeost er med andre ord et hverdagshit, der vil noget.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær rødbeder i små tern. Hak løg og hvidløg.
Steg grøntsagerne i olie i en gryde ved svag varme.
Tilsæt timian og ris, og steg endnu 3-4 minutter ved middel varme.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad det koge under omrøring i ca. 20 minutter. Spæd jævnligt op med bouillon.
Smag til med salt og peber, og servér risottoen rygende varm med et drys parmesan samt gedeost på toppen. Pynt evt. med frisk timian.
Tip!
Er du ikke fan af gedeost? Så kan du nøjes med parmesan, som er en klassiker sammen med enhver risotto.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk