Rødbederisotto med chili og bacon
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Giv din risotto et pift (både af farve og smag) ved at tilsætte rødbede og chili. Top med bacon og alle vil klappe i hænderne.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint. Skær bladselleri i bittesmå tern. Skræl rødbederne, og riv dem groft.
Svits løg, selleri og rødbeder i olie i en bredbundet gryde i 3-4 minutter. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med ½ minut.
Tilsæt ris, og lad dem svitse med et øjeblik. Tilsæt rødvin, og kog, til det er kogt helt ind. Spæd op med kogende bouillon ca. 2 dl ad gangen.
Rør ofte i risene, mens de koger og optager væsken, og tilsæt mere bouillon, hver gang de er kogt næsten tørre. Kog, til risene er “al dente”, dvs. møre med lidt bid.
Tilsæt parmesan, og smag til med finthakket hvidløg, salt og peber. Spæd evt. med ekstra bouillon eller kogende vand, til risottoen har en blød, grødagtig konsistens.
Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde og gyldne på en pande med lidt olie. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Flæk chilien, fjern frøene, og hak den fint.
Anret risottoen på flade tallerkener, drys med bacon og chili, og servér straks.
Tip!
I Italien spiser man risotto, ligesom pasta, som en selvstændig ret, uden nogen form for tilbehør. Den spises som “primi”, dvs. den mættende ret i måltidet, som serveres efter antipasti (forretten).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk