Rødbederimmet hellefisk
15. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Sæt en smuk rød fisk på bordet badet i rødbede, salt, sukker og citron. Det er en flot og lækker forret.
Bemærk
Frysetid: 1 døgn
Marineringstid: 1 døgn
Ingredienser
Sådan gør du
Læg fisken i fryseren i 1 døgn . Tag fisken ud, og læg den i en bradepande. Skræl rødbeden, og riv den fint. Bland den med fennikelfrø, salt, sukker, peberkorn og fintrevet citronskal i en skål.
Hæld blandingen over fileten, så den er helt dækket. Læg dildstilkene oven på, og dæk bradepanden med husholdningsfilm. Sæt fisken på køl i 12 timer.
Tag fisken ud af køleskabet, skrab blandingen til side, vend fileten, og dæk den med blandingen igen. Læg husholdningsfilmen over bradepanden, og sæt den tilbage på køl i yderligere 12 timer.
Rør de to typer cremefraiche og revet peberrod sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
Skræl rødbederne, og skær dem i papirtynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Vend dem i en marinade af citronsaft, olie, salt og peber i en skål.
Skrab saltlagen af fisken, tag den op af bradepanden, og dup den tør med køkkenrulle.
Skær den i tynde skiver, og anret dem på et fad med beder, peberrodscreme og karse. Servér med ristet brød og ekstra peberrodscreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk