Rødbedekage med lyserød frosting
30. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Det er umuligt ikke at få fingrene farvet røde, når man river rødbeder til en kage. For den røde rodfrugt smitter af – på hænder, skærebræt og alt andet, den kommer i nærheden af. Det gælder også frosting med flødeost. Så hvorfor ikke farve den smukt lyserød med rødbedesaft, inden du pynter kagen?
Ingredienser
Udstyr
Springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og brun farin luftigt med en elpisker i en skål.
Sigt salt, mel, bagepulver og krydderier i dejen, og rør den sammen.
Skræl rødbederne, og riv dem groft. Vend rødbeder og olie i dejen.
Hæld dejen i en springform med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist.
Skræl rødbeden, og riv den fint. Pres den revne rødbede gennem en sigte, så du får 1 spsk. rødbedejuice.
Pisk flødeost, smør, flormelis og rødbedesaft sammen i en skål med en elpisker.
Fyld en sprøjtepose med rund tylle med frostingen, og fordel den på kagen. Du kan også smøre frostingen ud på kagen med en kniv. Pynt kagen med skovsyre.
Tip!
Har du ikke tid til at farve frostingen lyserød, kan du springe den del over. Kagen smager lige så lækkert, når frostingen er hvid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk