Rødbedekage med chokolade
26. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Rødbeder har et naturligt højt sukkerindhold og giver kagen en frisk sødme. Chokoladen tilføjer et dejligt bittert modspil, så kagen får en skøn balance.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommer og farin sammen med en elpisker, og hæld olie i, mens du pisker.
Bland mel, kakao, bagepulver og salt, og rør det i dejen. Skræl og riv rødbeder og ingefær groft.
Hak hasselnødderne fint (gem en smule til at drysse oven på kagen). Hak chokoladen fint.
Vend hasselnødder og chokolade i dejen sammen med revet rødbede og ingefær.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform.
Drys de resterende hakkede hasselnødder på kagen, og bag kagen på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter, eller til den er netop gennembagt.
Pynt evt. den afkølede kage med skovsyre.
Tip!
Kagen kan holde sig en uge på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk