Rødbedekage med æbler og flødeskum
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Lækker kage med rødbede og æbler – hvis man ikke ved, at de er der, kan man ikke smage rødbederne i kagen, men de giver en god saftighed og dybde i smagen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º.
Smelt smørret. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Skræl, og hak ingefæren. Rør æg sammen med sukker, rødbeder, ingefær og det smeltede smør.
Bland nelliker med kardemomme, kanel, salt, mel og bagepulver, og rør melblandingen sammen med æggemassen.
Skræl æblerne, skær dem i tern, og vend dem i dejen.
Beklæd en bageform eller et ovnfad på ca. 20 x 20 cm med bagepapir, og fordel dejen i formen. Hak hasselnødderne groft, og drys dem over dejen.
Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter. Prik i kagen med en tandstikker: Hænger der dej ved, skal den bage lidt længere.
Pil de små kerner ud af stjerneanisskallen, og stød dem i en morter. Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med stødt stjerneanis. Servér kagen lun med stjerneanisskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk