Rødbedehummus med ristede fladbrød og salatblade
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
I denne hummus er de sædvanlige kikærter erstattet med bagte rødbeder, som giver en farveflot servering.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skrub rødbederne, og læg dem i en lille bradepande. Hæld vand ved, og læg timiankvisten i bradepanden.
Dæk bradepanden med alufolie, og bag rødbederne i ovnen i i 1-1½ time, til de er helt møre. Lad dem køle lidt af, og gnid så skallen af dem. Afkøl helt.
Skær rødbederne i mindre stykker, og blend dem til en jævn masse i en foodprocessor sammen med tahin og spidskommen. Rør yoghurt og olie i. Smag til med salt og peber.
Anret hummussen i en skål, og stil på køl, til den skal serveres.
Rist fladbrødene sprøde i ovnen i 5-6 minutter ved 200°. Afkøl dem, og bræk dem i mindre stykker.
Skyl julesalaten, og fjern de yderste blade. Del resten af julesalaten i blade. Servér rødbedehummus med julesalat og fladbrød.
Tip!
Brug handsker, hvis du vil undgå røde hænder, når du gnider skallen af de bagte rødbeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk