Rødbedefladbrød
18. marts 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Giv fladbrødene den smukkeste røde farve med lidt rødbedesaft. Supersimple fladbrød til både frokost og aften.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i en skål med rødbedesaft og sukker.
Skræl rødbeden, og riv den fint. Hæld den i skålen sammen med mel og salt, og ælt dejen, til den er glat og smidig, f.eks. på en røremaskine.
Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, del den i 6 lige store stykker, og rul dem ud til tynde fladbrød.
Steg brødene – ét ad gangen – i lidt olie på en brandvarm pande i 1-2 minutter på hver side. Brødene bobler op og bliver gyldne, når de er færdige.
Tip!
Rødbeder giver både smag og farve til maden og kan enten nydes rå, kogt eller bagt. Den indeholder masser af fibre, vitaminer og mineraler, der gør den supersund.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk