Rødbedefladbrød

18. marts 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Giv fladbrødene den smukkeste røde farve med lidt rødbedesaft. Supersimple fladbrød til både frokost og aften.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i en skål med rødbedesaft og sukker.
Skræl rødbeden, og riv den fint. Hæld den i skålen sammen med mel og salt, og ælt dejen, til den er glat og smidig, f.eks. på en røremaskine.
Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, del den i 6 lige store stykker, og rul dem ud til tynde fladbrød.
Steg brødene – ét ad gangen – i lidt olie på en brandvarm pande i 1-2 minutter på hver side. Brødene bobler op og bliver gyldne, når de er færdige.

Tip!

Rødbeder giver både smag og farve til maden og kan enten nydes rå, kogt eller bagt. Den indeholder masser af fibre, vitaminer og mineraler, der gør den supersund.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar