Rødbededip med yoghurt og za'atar

7. januar 2022 af .

Foto: columbus leth

En smagfuld dip fyldt med smag, som kan bruges til brødsticks eller som dressing til middagen.

Ingredienser

Sådan gør du

Anret på et fad, og pynt med ristede hasselnødder og frisk koriander til.<br /> Servér med knækbrød til at dyppe i.
Tænd ovnen på 200°. Rens rødbederne, og læg dem i et ovnfad beklædt med bagepapir. Bag rødbederne i ovnen i ca. 1 time, til de er møre.
Lad rødbederne afkøle let, og pil skrællen af dem. Skær dem herefter i både.
Pil og hak hvidløg groft. Skyl chilien, skær den over på langs, og fjern kernerne.
Blend begge dele med rødbeder og yoghurt i en blender eller foodprocessor, til konsistensen er cremet.
Rør daddelsirup, olie, za'atar og salt sammen med rødbededippen i en skål, og lad den hvile på køl indtil servering.
Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen sammen med rødbederne i ca. 8 minutter.
Fordel de varme hasselnødder i et viskestykke, og gnid skallerne af.
Skyl og pluk koriander, top rødbededippen med koriander og hasselnødder, og servér med knækbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar