Rødbedeburger med avocadocreme og rødløg
15. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En virkelig lækker og enkel burger uden kød, men fuld af velsmag og lækre grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og riv rødbederne groft. Rør de revne rødbeder sammen med æg, tahin, havregryn, mel og sesamfrø i en skål, og krydr med spidskommen, salt og peber. Farsen skal være sammenhængende, så tilsæt evt. en smule mere mel.
Form rødbedefarsen til 4 store, flade bøffer. Steg bøfferne i olie på en pande, til de er gennemstegte og sprøde i kanten.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skrab kødet ud. Mos eller blend avocado med olie, og smag til med limesaft, chiliflager, salt og peber.
Lun burgerbollerne. Skyl og tør salaten. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Smør bollerne med mayonnaise, og saml burgerne med salat, rødbedebøf, avocadocreme og rødløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk