Rødbedeboller med havregryn og kerner
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Skønne, koldhævede boller med både fibre og grøntsager. De kan bruges til det meste – på morgenbordet, i madpakken eller som tilbehør til en dampende suppe.
Bemærk
Hævetid i køleskabet: Minimum 8 timer, gerne natten over. Yderligere hævetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i vandet. Skræl rødbede, og riv den groft på et rivejern.
Rør kærnemælk, olie, havregryn, solsikkekerner, salt, honning, grahamsmel og revet rødbede i gærblandingen.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er sammenhængende, men stadig let klistret. Dejen skal ikke æltes, men blot røres grundigt sammen.
Hæld dejen over i en stor, ren skål. Slå ægget ud i dejen, og massér det let ind i dejen med hænderne, til ægget er jævnt fordelt, og dejen virker en smule ujævn.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskabet i mindst 8 timer, gerne natten over.
Form dejen til store boller med 2 skeer, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 1 time.
Varm ovnen op til 215°. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bollerne på en rist.
Tip!
Bag gerne en stor portion af bollerne, pak dem i poser, og læg dem i fryseren. Så kan du tage bollerne ud og varme dem, når der er brug for det.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nemme grovboller