Rødbedebøf med tzatziki, grøn salat og mynte
29. juni 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
De blodrøde bøffer får tilført den eftertragtede umamismag fra revet halloumi-ost, der gør bøffen saftig og velsmagende.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl rødbeder og gulerødder, og riv begge dele groft. Riv herefter også halloumi-osten groft.
Bland løg, hvidløg, revet rødbede og gulerødder med revet hallumi, æg og mel i en skål. Krydr med salt og peber.
Form rødbedefarsen til bøffer, og steg dem i olie på en varm pande i 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og pres lidt af saften fra med hænderne.
Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med agurk, yoghurt, citronsaft, salt og peber i en skål.
Skyl og nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4-5 minutter. Afdryp og afkøl. Vend dem med lidt eddike, olie, salt og peber i en skål.
Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl og tør salaten, og vend den med bønner, rødløg og græskarkerner.
Servér rødbedebøfferne med tzatziki, salat og mynteblade.
Tip!
Hvis du ønsker mere tilbehør, kan du servere ovnbagte kartofler og lunt naanbrød til rødbedebøfferne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk