Rød linsesuppe med koriander
29. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Linsesuppen er krydret og lidt stærk. En fantastisk ret at sætte på bordet, når det skal være vegetarisk og mættende.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg fint. Skræl ingefær, rens chili, og hak begge dele fint. Steg løg, ingefær og chili i olie i en gryde i 2 minutter ved middel varme. Tilsæt krydderier, og steg videre i ca. 1 minut.
Skyl og afdryp linser. Hæld linser, tomater, kokosmælk og bouillon i gryden, og bring suppen i kog under omrøring, så linserne ikke brænder fast i bunden af gryden. Skru ned til middel varme, og lad suppen småkoge i ca. 20 minutter, til linserne er møre.
Hak halvdelen af den friske koriander, og vend den i suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér suppen med en skefuld cremefraiche, og pynt med resten af korianderen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk