Rød karrysuppe med tigerrejer
18. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Smut en tur til Østen med denne hurtige og smagfulde suppe. De sprøde grøntsager kan varieres med f.eks. peberfrugt, broccoli, rødløg og grønne bønner.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl ingefæren, og hak den fint. Rens forårsløgene, og hak dem fint. Pil korianderbladene af, og gem stilkene. Hak bladene groft og stilkene fint hver for sig.
Steg ingefær, forårsløg og korianderstilke i olie i en stor gryde i 1 minut. Tilsæt karrypasta, og steg videre i yderligere 1 minut. Tilsæt bouillon og kokosmælk, og bring suppen i kog. Skru ned til middel varme, og lad suppen simre i 5 minutter.
Skyl babymajs og sukkerærter, og skær begge dele i mindre stykker. Hæld dem i suppen sammen med edamamebønnerne, og lad suppen koge i yderligere 2-3 minutter.
Tilsæt tigerrejer, og kog i ca. 5 minutter, til de er tøet op og er blevet lyserøde. Vend de fleste korianderblade i suppen, og smag til med limesaft, salt og peber.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
Fordel nudlerne i 4 serveringsskåle, hæld suppen over, og pynt med de sidste korianderblade og limebåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk