Rød karrysuppe med rejer og nudler
28. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Drøm dig til det eksotiske Østen med denne krydrede suppe. Husk, at der er stor forskel på karrypastaer, så smag dig frem.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil de yderste blade af citrongræsset, og kassér dem. Bank den lyse ende af citrongræsset med en tung kniv, og hak 4-6 cm af den lyse del helt fint. Hak ingefæren fint, pil skalotteløgene, og skær dem i skiver.
Steg citrongræs, ingefær og løg i olie i en en varm wok eller gryde. De skal ikke tage farve, men blot mørne let. Tilsæt rød karry og kokosmel, og steg kort. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad suppen koge op.
Hæld det hele i en blender, læg et viskestykke over låget, og blend, til suppen er fin og ensartet. Smag til med limesaft, sukker og fiskesauce.
Tilbered nudlerne efter anvisningen på pakken. Pil evt. rejerne, hvis de har skal. Steg dem gyldne i lidt olie i wokken i et par minutter. Tag dem op.
Skyl aspargesbroccolierne, og steg dem i lidt olie i wokken i 1-2 minutter. Hæld rejer og suppe i wokken, kog op, og smag til med limesaft, sukker og fiskesauce.
Skyl limefrugterne, og skær dem i skiver. Skyl og hak korianderen groft. Skyl chilien, og skær den i tynde ringe. Anret nudlerne i 4 skåle. Top med suppe og fyld, og servér straks med lime, koriander og chili.
Tip!
Du kan lave suppen med kylling i stedet for rejer eller blande kylling og rejer – det er også et hit!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk