Rocky road med skumfiduser og dronningemandler
1. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Rocky road er lækker og nem konfekt, hvor fyldet blot skal vendes godt rundt i den smeltede chokolade, så det danner sprøde eller bløde ”vejbump”.
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet form, ca. 24 x 12 cm (fx en plastikbeholder)
Sådan gør du
Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Hak dronningemandlerne groft. Skær marcipan i små tern.
Vend dronningemandler, marcipan, skumfiduser og flagesalt sammen med den smeltede chokolade.
Beklæd formen med bagepapir. Fordel chokolademassen i formen i et jævnt lag, og glat overfladen med bagsiden af en ske.
Sæt den i køleskabet i mindst 2 timer.
Tag den størknede chokolademasse ud af formen, og skær den ud i grove firkanter.
Opbevar dem i en boks på køl. Servér dem kolde.
Tip!
Marcipansmagen træder stærkt igennem, så mængden kan evt. skæres ned.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækker opskrift på fransk nougat