Roastbeef og blomkålssalat med appelsinvinaigrette
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Roastbeef er en klassiker og en favorit blandt mange. Servér en sprød blomkålssalat med appelsinvinaigrette til, og du har et fuldendt måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Krydr roastbeefen med salt og peber, og brun den på alle sider i olie på en pande. Læg den i et ovnfad, og steg den i ovnen i 35 minutter, eller indtil kernetemperaturen er 55°.
Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter. Pynt med frisk timian før servering.
Skyl blomkålen, og del den i meget små buketter. Skær stokken i millimetertynde skiver på en mandolin eller med en skarp kniv, og læg skiverne i isvand i 10 minutter, så de bliver sprøde. Skyl og tør spinaten.
Hæld vandet fra blomkålsskiverne. Vend blomkål med spinatblade og ærter.
Pil løget, og hak det fint. Skyl appelsinen, og riv skallen med et juliennejern eller på et rivejern. Pres appelsinsaften.
Rør løg, appelsinskal og appelsinsaft sammen med sennep, olivenolie, salt og peber.
Hæld vinaigretten over salaten lige før servering. Servér evt. ovnbagte kartofler eller godt brød til retten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk