Roastbeef og blomkålssalat med appelsinvinaigrette

Roastbeef er en klassiker og en favorit blandt mange. Servér en sprød blomkålssalat med appelsinvinaigrette til, og du har et fuldendt måltid.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Krydr roastbeefen med salt og peber, og brun den på alle sider i olie på en pande. Læg den i et ovnfad, og steg den i ovnen i 35 minutter, eller indtil kernetemperaturen er 55°.
Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter. Pynt med frisk timian før servering.
Skyl blomkålen, og del den i meget små buketter. Skær stokken i millimetertynde skiver på en mandolin eller med en skarp kniv, og læg skiverne i isvand i 10 minutter, så de bliver sprøde. Skyl og tør spinaten.
Hæld vandet fra blomkålsskiverne. Vend blomkål med spinatblade og ærter.
Pil løget, og hak det fint. Skyl appelsinen, og riv skallen med et juliennejern eller på et rivejern. Pres appelsinsaften.
Rør løg, appelsinskal og appelsinsaft sammen med sennep, olivenolie, salt og peber.
Hæld vinaigretten over salaten lige før servering. Servér evt. ovnbagte kartofler eller godt brød til retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar