Roastbeef med rodfrugter og rødvinssauce
17. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
I weekenden skal der kræses lidt ekstra ved bordet – denne opskrift på roastbeef med rodfrugter er et sikkert hit. Du kan især glæde dig til den gode rødvinssauce!
Ingredienser
Sådan gør du
Brun roastbeefen godt på alle sider i olie i en stor gryde. Krydr med salt og peber.
Pil løgene, og skær dem i både. Steg dem sammen med kødet i 2 minutter.
Hæld rødvin ved, og kog op. Tilsæt bouillon, læg låg på, og lad kødet simre i 30-40 minutter.
Vend kødet undervejs (det skal have en centrumtemperatur på 55°). Tag stegen op, og lad den hvile i mindst 10 minutter.
Kog saucen op, og smag til med sukker, salt og peber. Rør majsstivelse op med 4 spsk. koldt vand, og rør det i saucen, så den tykner.
Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i grove skiver. Læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Vend rodfrugterne med olie, timian, salt og peber. Steg dem møre i en 180° varm ovn i ca. 30 minutter.
Skær roastbeefen i ½ cm tynde skiver, og servér med rodfrugter og rødvinssauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk