Roastbeef med bagte rodfrugter og kold bearnaise
14. august 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Roastbeef er en både nem og hurtig steg at tilberede, og kødet bliver supermørt og smagfuldt.
Ingredienser
Sådan gør du
Lad roastbeefen temperere på køkkenbordet i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Skyl, og skræl alle rodfrugterne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem i olie og salt.
Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og sprøde i kanten.
Rør cremefraiche og bearnaiseessens sammen i en skål. Skyl, tør, og hak estragon fint, rør den i saucen, og smag til med salt og peber.
Steg roastbeefen godt på alle sider i smør på en pande. Læg den i et ovnfast fad, og krydr godt med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter sammen med rodfrugterne. Lad stegen hvile i 10 minutter inden servering.
Skær roastbeefen i tynde skiver, og servér med bagte rodfrugter og kold bearnaisesauce.
Tip!
Har du roastbeef til overs, kan du bruge rester som fyld i en lækker burger eller sandwich.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk