Ristet torsk med quinoasalat
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Den hvide torsk får både farverigt og smagfuldt selskab i quinoa, mynte, og lime.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl quinoaen grundigt i koldt vand for at fjerne naturlige bitterstoffer. Kog herefter quinoaen efter anvisningen på emballagen, og lad den afkøle helt.
Høvl agurken i lange, tynde flager med en skrællekniv. Hak basilikum og mynte, og bland agurk og basilikum med den kolde quinoa.
Rør brun farin sammen med limesaft og fiskesauce. Vend dressingen med quinoasalaten.
Pensl torsken med olivenolie på skindsiden, og drys med salt og peber.
Steg den på en varm pande i 4 minutter på skindsiden. Vend torsken, og steg den i 3 minutter på den anden side.
Skær torsken i stykker på 5 cm, og servér med quinoasalaten.
Tip!
Quinoa er en forholdsvis ny fødevare i de danske supermarkeder, men det ekstremt næringsholdige frø har været dyrket af inkaerne i Andesbjergene i ca. 5.000 år. Quinoa fremhæves især for at være rig på protein af høj kvalitet og med en enestående aminosyrebalance.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk