Ristet tofu med ris og aspargesbroccoli
24. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Tofu smager ikke af ret meget i sig selv, så derfor bliver den marineret i en blanding af soja, ingefær og chili.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Pak tofuen ind i køkkenrulle, og pres den fri for væske. Skær tofuen i mundrette tern.
Steg tofuternene i olie på en pande i 5-6 minutter, til de er let gyldne på alle sider.
Skræl ingefæren, riv den fint, og rør den sammen med chilisauce, limesaft, sukker og sojasauce i en skål.
Hæld marinaden over tofuternene på panden, og steg videre i et par minutter, til marinaden er tyknet og har sat sig fast på tofuen.
Skyl aspargesbroccoli, og damp dem i en gryde med vand i 1-2 minutter. Afdryp.
Anret kogte ris i 4 portionsskåle, og fordel ristet tofu og aspargesbroccoli ovenpå. Top med finthakkede forårsløg, sesamfrø og grofthakket persille. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk