Ristet rugbrød med bagt peberfrugt og avocado

Avocadomaden går sin sejrsgang for tiden, og denne udgave med sødlig, bagt peberfrugt og yoghurtdressing med masser af smag gør sig godt på frokostbordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på grill. Skyl snackpeberfrugter, og læg dem i en bradepande. Grill dem i ovnen i 10-12 minutter, til skindet er helt sort. Vend dem undervejs.
Tag bradepanden ud af ovnen, og dæk den med alufolie, til peberfrugterne er kølet af. Pil skindet af dem med en skarp urtekniv, og skær dem i brede strimler.
Rør yoghurt sammen med za’atar og olivenolie, og smag til med salt og peber.
Rist rugbrødet på en brødrister. Halvér avocadoerne, fjern stenen og skær avocadokødet i skiver.
Rist sesamfrø let på en tør pande. Skyl og tør spirerne. Smør rugbrødet med yoghurtdressing. Fordel strimler af bagt peberfrugt ovenpå. Anret avocadoskiver oven på madderne, og top med brøndkarse, spirer og sesamfrø

Tip!

Za’atar stammer fra Mellemøsten og er en blanding af tørrede krydderurter, fx oregano, timian, basilikum og merian, samt spidskommen, sesamfrø og sumac. Det bruges ofte som velsmagende drys over sammenkogte retter, brød, salater og hummus. Kig efter za’atar i velassorterede supermarkeder og hos arabiske grønthandlere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar