Ristet rugbrød med avocado og sprøde kerner
1. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Sprødt rugbrød, cremet avocado og masser af frø og kerner smager bare forrygende. Rugbrødsmadden er et godt vegetarisk bud på smørrebrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist rugbrødsskiverne sprøde i smør på en pande, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Rist græskarkernerne gyldne på panden, lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Hak pistacienødderne groft.
Bland pistacienødder, græskarkerner, hampefrø og sesamfrø sammen i en lille skål.
Halvér avocadoerne, fjern stenen, og dryp kødet med lidt friskpresset citronsaft. Skær avocadoen i skiver på langs, og anret dem oven på rugbrødsskiverne.
Skyl og hak kørvel og brøndkarse. Drys kerneblandingen, salt og peber oven på rugbrødsskiverne med avocado. Pynt med krydderurterne, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk