Ristet multe med stuvede porrer
31. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Sprødstegt multe er bare så godt. Her ristes fisken på pandes og serveres med en lækker omgang stuvede porrer. Nem og lækker hverdagsmad!
Ingredienser
Sådan gør du
Snit porrerne fint, og skyl dem grundigt i koldt vand, så alt sandet kommer væk. Lad dem dryppe godt af.
Smelt smør med olivenolie på en stor, varm pande. Tilsæt porrerne, og lad dem sautere et par minutter. De skal ikke tage farve.
Hæld fløde på, og lad det koge tykt og dejligt. Smag til med salt, peber og en smule citronsaft.
Del fisken i det antal stykker, du ønsker. Tjek dem for ben og skæl, og steg dem i en smule olie med skindsiden nedad på en varm pande.
De skal have godt med varme lige i starten og derefter steges ved svag til middel varme. Lad dem stege næsten færdige på skindsiden.
Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Drys med salt.
Servér multen på flødestuvede porrer med mynte, citron i både og kartofler til.
Tip!
Kan du ikke skaffe multe, så brug endelig torsk, kuller eller en anden fisk, men gerne med skind på.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk