Ristet laks med smørstegt romainesalat og brunet smør
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Den ristede laks serveres med en brunet smørsauce, som har en skøn, nøddeagtig smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg laksen i olie på en pande på kødsiden i 5 minutter. Sluk for varmen, vend laksen, og lad den stå i 2 minutter. Fjern forsigtigt skindet, og del hver laksefilet i 4 stykker. Krydr med salt og peber, og drys med sesamfrø.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Skær salaten ud i tynde både på det lange led. Steg bådene kort i lidt smør på en pande ved høj varme.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme, til det bliver brunt.
Halvér de kogte kartofler, og fordel dem tilfældigt på tallerkenerne. Hæld lidt brunet smør over, og fordel romainesalat imellem. Placér 3-4 laksestykker på hver tallerken. Pynt med estragon, og servér retten med resten af det brunede smør i en lille skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk