Ristet fisk med citronpesto, spaghetti og rodfrugtsalat
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Fisk er hurtig at tilberede, og med chili og en frisk citronpesto som tilbehør får du en velsmagende ret med masser af karakter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skallen af citronen, læg den i en minihakker sammen med hvidløg og mandler, og blend det godt sammen.
Tilsæt skyllet persille, basilikum og olie, og blend til en jævn puré. Smag til med salt og peber.
Kog spaghettien efter pakkens anvisning, hæld vandet fra, og hold den varm.
Skræl rodfrugterne, skær dem i tynde strimler, og vend dem med citronsaft, olivenolie og grofthakket persille.
Skær fisken i små stykker på 2 x 2 cm. Steg dem hårdt på en rygende varm pande i olie i ca. 1 minut på hver side. Tilsæt fintsnittet chili og 4-6 spsk af citronpestoen, og vend det godt sammen.
Anret spaghettien på 4 tallerkener, og top med fisken. Server med rodfrugtsalat.
Tip!
Hvis du får citronpesto til overs, kan det gemmes på køl i et rent glas med låg. Hæld et lag olie over pestoen, før du skruer låget på glasset.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk