Ristet fisk med citronpesto, spaghetti og rodfrugtsalat
Fisk er hurtig at tilberede, og med chili og en frisk citronpesto som tilbehør får du en velsmagende ret med masser af karakter.

31-60 min.
(4)
31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- spaghetti
- 400 g
- torskefilet (eller rødfisk, lange eller laks)
- 500 g
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
- friske røde chilier
- 1
Citronpesto
- usprøjtet citroner
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- mandler
- 50 g
- kruspersille
- ½ bundter
- frisk basilikum
- ½ potter
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
- peber
Rodfrugtsalat
- gulerødder (gerne blandede rodfrugter, fx pastinak og selleri)
- 400 g
- citronsaft
- 2 spsk.
- olivenolie
- 2 spsk.
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Citronpesto
Skær skallen af citronen, læg den i en minihakker sammen med hvidløg og mandler, og blend det godt sammen.
Tilsæt skyllet persille, basilikum og olie, og blend til en jævn puré. Smag til med salt og peber.
Kog spaghettien efter pakkens anvisning, hæld vandet fra, og hold den varm.
Rodfrugtsalat
Skræl rodfrugterne, skær dem i tynde strimler, og vend dem med citronsaft, olivenolie og grofthakket persille.
Skær fisken i små stykker på 2 x 2 cm. Steg dem hårdt på en rygende varm pande i olie i ca. 1 minut på hver side. Tilsæt fintsnittet chili og 4-6 spsk af citronpestoen, og vend det godt sammen.
Anret spaghettien på 4 tallerkener, og top med fisken. Server med rodfrugtsalat.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner