Ristet fisk med citronpesto, spaghetti og rodfrugtsalat

Fisk er hurtig at tilberede, og med chili og en frisk citronpesto som tilbehør får du en velsmagende ret med masser af karakter.

Ristet fisk med citronpesto, spaghetti og rodfrugtsalat
31-60 min.

(4)

31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
spaghetti
400 g
torskefilet (eller rødfisk, lange eller laks)
500 g
olivenolie til stegning
2 spsk.
friske røde chilier
1

Citronpesto

usprøjtet citroner
1
hvidløg
2 fed
mandler
50 g
kruspersille
½ bundter
frisk basilikum
½ potter
olivenolie
2 spsk.
salt
peber

Rodfrugtsalat

gulerødder (gerne blandede rodfrugter, fx pastinak og selleri)
400 g
citronsaft
2 spsk.
olivenolie
2 spsk.
bredbladet persille
1 håndfulde

Sådan gør du

Citronpesto

Skær skallen af citronen, læg den i en minihakker sammen med hvidløg og mandler, og blend det godt sammen.
Tilsæt skyllet persille, basilikum og olie, og blend til en jævn puré. Smag til med salt og peber.
Kog spaghettien efter pakkens anvisning, hæld vandet fra, og hold den varm.

Rodfrugtsalat

Skræl rodfrugterne, skær dem i tynde strimler, og vend dem med citronsaft, olivenolie og grofthakket persille.
Skær fisken i små stykker på 2 x 2 cm. Steg dem hårdt på en rygende varm pande i olie i ca. 1 minut på hver side. Tilsæt fintsnittet chili og 4-6 spsk af citronpestoen, og vend det godt sammen.
Anret spaghettien på 4 tallerkener, og top med fisken. Server med rodfrugtsalat.

Tip!

Hvis du får citronpesto til overs, kan det gemmes på køl i et rent glas med låg. Hæld et lag olie over pestoen, før du skruer låget på glasset.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'