Ristede nødder med eddike og salt
27. december 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den syrlige æbleeddike giver nødderne en vanedannende og næsten chipsagtig smag, der gør sig godt i salater, på rodfrugter og finthakket drysset over fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Vend nødderne sammen med olie, eddike og salt i en skål, og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rist nødderne i ovnen i 15-20 minutter.
Hak rosmarin, og vend den med nødderne de sidste 2 minutter.
Afkøl nødderne, og opbevar dem tørt og køligt indtil servering.
Hæld dem i en skål, og drys med flagesalt, umiddelbart inden de skal nydes.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk