Ristaffel med grøntsagscurry og mangosalsa

30. april 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Det er dejlig mad at dele, når man er mange omkring bordet, og selv kræsenpinde kan være med, når der er valgfri topping. Denne version er uden kød, men med masser af fyld af blomkål og søde kartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg løg og hvidløg i kokosolie i en gryde, til det falder let sammen, men ikke tager farve.
Tilsæt friskrevet ingefær, stødt koriander, spidskommen, gurkemeje og cayennepeber. Lad det stege med i et par minutter, og hæld tomatpuré, bouillon og kokosmælk i.
Læg kanelstangen i gryden, og krydr med salt og peber. Lad det simre ved moderat varme i 10 minutter.
Skær blomkål i mindre buketter. Skræl de søde kartofler, og skær dem i mindre stykker. Skyl og skær tomaterne i kvarte. Hæld alle grøntsagerne i gryden, og lad dem koge med under låg i 15-20 minutter.
Tilsæt edamamebønner og spinat, og lad det koge med under omrøring i 5 minutter.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skræl mangoer, fjern sten, og skær frugtkødet i tern. Skær chilien i tynde ringe. Pil rødløg, og skær det i tern.
Bland mangotern, chili og rødløg i en skål. Hæld limesaft over, og vend salsaen sammen.
Skær bananerne i skiver. Anret bananskiver, rosiner, kokos, mangochutney, cashewnødder og mangosalsa i små skåle, og sæt dem på bordet sammen med ris og grøntsagscurry.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar