Risret med oksekød og karry
1. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En orientalsk risret med hakket okse og bacon går lige ind hos både børn og voksne.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring ris, bouillon, 1 spsk. karry og gurkemeje i kog i en gryde. Skru ned til lav varme, læg låg på, og kog risene efter anvisningen på emballagen. Hæld overskydende væske fra, og afdryp risene.
Skær bacon i tern. Pil og hak løget fint. Rens porren, og skær den i tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Tag ærterne ud fra frost.
Steg baconternene gyldne i lidt olie i en gryde. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt den sidste 1 spsk. karry, garam masala, løg, porre og gulerødder, og steg i ca. 5 minutter.
Vend kogte ris og ærter i retten, og varm den godt igennem. Smag til med salt og peber.
Skyl og hak persillen, og drys den over risretten. Servér med mangochutney.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk