Rispilaf med gulerødder, mandler og rosiner
21. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
En pilaf består typisk af ris kogt i bouillon tilsat krydderier. Her med kanel og rosiner, der giver mellemøstlig smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Stød koriander, spidskommen, ingefær og pillet hvidløg i en morter.
Pil løget, og hak det fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Varm olien op i en bredbundet gryde, og steg løget, til det er klart, men uden at det tager farve.
Tilsæt den stødte krydderiblanding, kanelstang, mandler og rosiner, og steg det kort. Tilsæt gulerødder, ris og bouillon. Skru ned til svag varme, og læg låg på gryden.
Lad pilaffen simre under låg i 15-20 minutter. Smag til med peber.
Skyl spinatbladene, og vend dem i retten lige inden servering. Pynt med plukket koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk