Rispapirruller med laks
6. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Rispapirruller kan fyldes med alt, hvad dit køleskab har at byde på af grøntsager. Her serveres de friske forårsruller med laks til, men de kan også sagtens bare nydes, som de er.
Ingredienser
Sådan gør du
Pres saften af limefrugten. Rør presset hvidløg sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce og olie. Tilsæt vand, lidt ad gangen, til du opnår den rette konsistens.
Skræl gulerødder og rødbeder, og riv dem groft. Skær spidskål i smalle strimler. Skyl agurken, og skær den i stave. Flæk avocadoen, fjern sten og skal, og skær avocadokødet i skiver.
Skær varmrøget laks i mindre stykker, og hak peanuts. Fyld en skål med koldt vand. Dyp 1 stykke rispapir i skålen, så det bliver fugtigt og blødt, og læg det på et skærebræt.
Fordel alle de klargjorte grøntsager i midten af rispapiret. Læg laks ovenpå, og drys med peanuts.
Rul det derefter stramt sammen ²⁄₃ af vejen. Fold herefter de 2 sider af rispapiret ind, så fyldet holdes på plads, og rul det sidste stykke, så du får en stram rulle. Gentag, til du har opbrugt alt rispapir og fyld.
Skær hver rulle over på midten, og anret dem på et fad. Servér med peanutdip.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk